Facebook
Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Гоце Делчев
Иновативно училище

Тържествено закриване на учебната 2016/2017 година

​15 юни - последният ден от учебната 2016/2017 година. Той е много специален за всички нас от Първо, защото е Денят, в който с гордост можем да кажем, че завършваме една изключително успешна учебна година. Всеки миг от нея бе свързан със стремежа на учители и ученици към знание и усъвършенстване. Всеотдайната екипна работа на цялата училищна общност даде своите плодове - разработихме и реализирахме редица проекти по национални и европейски програми, спечелихме десетки национални и регионални състезания и конкурси във всички области на науката, изкуството и спорта. Десет ученици от нашето училище представиха отлично област Благоевград на Национални кръгове на олимпиадите по БЕЛ, История и цивилизация, БЗО, Астрономия и ИТ. Неведнъж проявихме добро сърце и съпричастност. Организирахме много благотворителни инициативи и помогнахме на деца в нужда. Само след броени дни с решение на МС Първо ОУ ще бъде официално със статут „Иновативно училище“. Гордеем се с постиженията на всеки един от нашето голямо училищно семейство, защото всеки даде всичко от себе си – любов, знания, креативност, талант. И днес можем да кажем: Да! Ние успяхме! Сътворихме година на традиции, иновации, вдъхновение и творчество! И благодаря на всеки от вас! Днес, в деня за равносметка и празнуване отличия за високи постижения и популяризиране на община Гоце Делчев получиха 41 ученици от училището ни. Те бяха връчени лично от г-н Москов – кмет на община Гоце Делчев. 48 ученици от четвърти клас получиха своите удостоверения за завършен начален етап с отличен успех и високи постижения. С успех отличен 6.00 завършват учебната година и 32 ученици от 5 и 6 клас. Не стигат думите за благодарност към родителите, които безрезервно ни подкрепяха през учебната година. Благодарствени адреси получиха 72 семейства. Директорът връчи свидетелствата за завършено основно образование с отличен успех и множество постижения на 53 от най-успешните ни седмокласници и осмокласници. И нека признаем, че зад успехите на децата стои поне един възрастен, който им вярва, обича и подкрепя. На „виновните“ за олимпийските постижения на учениците учители бяха връчени грамоти.

Днес, когато говорим за постижения, класът с най-висок успех за учебната 2016/2017 година бе изненадан с грамота и огромна красива и вкусна торта. И това е 6а клас с класен ръководител г-жа Костадинка Пирнарева. Традиция в нашето училище е тържественото изпращане на учениците, завършващи основното си образование. Днес е последният учебен ден в Първо ОУ на всички седмокласници и осмокласници. Ден на раздяла с приятели, съученици и любими учители. Нашите пораснали деца отлитат към нови хоризонти. Директор се обърна към тях с думите „На вас, скъпи ученици от 7 и 8 клас, искам да кажа: Благодаря ви, че сте нашите деца! И ще останете такива. Винаги можете да се връщате тук! Ние винаги ще ви посрещаме с обич и радост! Бъдете целеустремени, превръщайте трудностите в победи, имайте смелостта да мечтаете и куража не само да сбъдвате мечтите си, а да направите всичко възможно да имате нови и нови мечти.

Днес ние ви изпращаме спокойни и удовлетворени, защото смятаме, че сме ви научили на най-важните житейски уроци. Успехът се крие в самите вас. На добър час, момичета и момчета! На всички малки и големи ученици желая весело и безгрижно лято! Изживейте ваканцията си волно и щастливо, за да се съберем наесен с нови сили, готови за нови предизвикателства и успехи!“