Facebook
Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Гоце Делчев
Иновативно училище

Аз гарантирам щастливо детство

На Благовещение, на онлайн церемония, Държавна агенция за закрила на детето удостои Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Гоце Делчев с първо място и Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ в категория „Успешна промяна“.

Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ се връчва на институции, работещи с деца, за трета поредна година. За 2020 година номинираните участници са 193.

Председателят на ДАЗД – д-р Елеонора Лилова се обърна към номинираните институции с думите: „От името на целия екип на Държавната агенция за закрила на детето изразявам признание към постиженията на всички кандидати, които са достойни за уважение, защото са благи, мили и добри хора-професионалисти, отдали себе си на най-святата мисия „Децата“ и са направили щастливо всяко дете, до което са се докоснали, правейки го щастливо в различни ситуации.“

Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ е пример за постигнати резултати в грижата за децата и създаването на условия за пълноценно им развитие. В Първо ОУ моделът на приобщаващото образование е постоянен процес на самоусъвършенстване, чрез развитие на четири важни области – училищно управление, педагогически практики, детска закрила и партньорство с родителите.

Директорът на Първо ОУ изрази благодарност към ДАЗД за високото отличие, както и към всички ученици, учители и родители за пълноценното партньорство, защото защото всяко дете заслужава най-доброто – позитивна образователна среда с вдъхновяващи всеотдайни учители и любящи родители.