Facebook
Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Гоце Делчев
Иновативно училище
Основно меню

Какво сготвиха татковците в Седмицата на бащата?

Могат ли мъжете да готвят, добри кулинари ли са и дали изграждат навици за здравословно хранене у децата? На тези въпроси се опитаха да отговорят в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев през Седмицата на бащата. През  нея беше обърнато специално внимание на татковците и на всички значими мъже (дядовци, чичовци, вуйчовци, батковци, треньори, приятели и други), които участват в грижата за детето. Седмицата на бащата тази година е под надслов Истински Chef, с акцент върху здравословното хранене.

Много татковци показаха, че са истински готвачи.

Учениците от 1 „а“ клас приготвиха интересни, вкусни и здравословни сандвичи. Гост в класа беше Бисер Караджов, баща на първокласник, който представи свой сандвич ,,Котенце“, разговаря с учениците за полезните храни и им помогна да подредят ,,най-вкусната“ изложба. Мероприятието предизвика добро настроение, кулинарна фантазия и вкусно похапване!

Истинско удоволствие е да слушаш как двама татковци разказват колко е важно да се храним здравословно и да спортуваме редовно. Удоволствието стана още по-голямо, когато показаха на учениците как се правят вкусни и полезни плодови шишчета. Това бяха г-н Ташков и г-н Грошков в един  различен, интересен, полезен и много вкусен час!

При учениците от III „г“ гостува  г-н Вълков, баща на ученичката Димана Вълкова.

Как да бъдат здрави и силни, кои храни са здравословни, полезен режим на хранене и още много съвети получиха децата от госта. С помощта на малките готвачи от класа приготви невероятно вкусна плодова салата.

Това е Георги Чакмаков – баща на Благовеста и Неделчо Чакмакови, който получи сертификат „Истински Chef“ от ръководството на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

В Седмицата на бащата учениците от V в клас посетиха Чакмаковата къща за гости.

Посрещна ги любезният домакин Георги Чакмаков, който беше приготвил вкусна почерпка. Той разказа за най-предпочитаните ястия на гостите и за най-здравословните храни, които сам приготвя за посетителите.

Петокласниците разбраха, че за да бъде вкусна и здравословна храната, тя трябва да е приготвена с желание и добро настроение.