Facebook
Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Гоце Делчев
Иновативно училище
Основно меню

Mеждународна конференция на тема Роли и взаимодействие в приобщаващото образование

Учителите Невена Гушкова и Елена Карпатова взеха участие в международна конференция на тема „Роли и взаимодействие в приобщаващото образование“ на 03.11.2018 година, организирана от Център за приобщаващо образование. Конференцията, създадена за поредна година под формата на международен форум обедини на едно място специалисти, експерти и практици от всички сфери на приобщаващото образование, за да обменят идеи и да споделят опит. 
Тя бе открита от заместник-министъра на образованието г-жа Деница Сачева, Нанси Шилиър, президент на Фондация „Америка за България, Д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България, Ивайло Кискинов, председател на професионалната общност за приобщаващо образование.
Презентациите бяха представени от:
Ива Бонева – основател и изпълнителен директор на Център за приобщаващо образование.
Професор Давид Родригес – президент на Национално сдружение на учителите в специалното образование от Техническия университет в Лисабон, Португалия.
Професор Дъглас Чийни – водещ американски специалист в областта на емоционалните и поведенчески проблеми от Вашингтонския университет в Сиатъл. 
Д-р Бриджит Уолкър – образователен консултант и обучител с над 25 годишен опит. Работи с училища в САЩ за превенция и изграждане на приобщаваща среда за децата в риск от отпадане от училище.
Бяха проведени две дискусионни сесии с модератор Ива Дойчинова – тв водещ и основател на кампанията „ Будител на годината“ и с участници:
Светла Иванова – директор на СУ „ Любен Каравелов“ гр. Добрич.
Петя Русинова – директор на ОУ „ Н. Й. Вапцаров“ с. Селановци.
Васил Атанасов – учител в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Ветрен.
Милена Русева – учител в ОУ „ Пенчо Славейков“ гр. Димитровград.
Иван Пейчев – магистър по социална психология, работи в социалната сфера.
Христина Фидосиева – специален педагог в ОУ „ Св. Климент Охридски“ гр. Павликени.
Деси Алексиева – родител на 5 деца и създател на културен цнтър Fox book café.
Момчил Даскалов – родител на двама сина, ръководител в сдружение за колективно управление на авторските права в музиката – „Музикаутор“.
Предстоят ни срещи, семинари и разговори за споделяне на идеи и методи за изграждане на приобщаваща образователна среда в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.