Facebook
Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Гоце Делчев
Иновативно училище
Основно меню

Откриване на учебната 2020/2021 година

Първият учебен ден – празникът на всички, които носят училището в сърцата си. Начало, изпълнено с очаквано вълнение от нас. Начало, с прокрадваща се в мислите тъга, че днес не можем и не бива да бъдем всички заедно в празнично украсеното ни училище, както на всеки друг 15 септември.

За съжаление, заплахата от корона вирусът не е отминала и новата учебна година ще бъде пълна с неизвестни. А отговорите ще откриваме заедно.

За първи път ще се обърна най-напред към родителите.

Уважаеми родители на учениците от втори до седми клас,

Благодарим ви че бяхте наши верни партньори и съмишленици през изминалите трудни месеци. Нека продължим да се подрепяме, за да помогнем на децата ни да успеят, въпреки новите различни условия. Нека заедно направим училището най-любимото и най-безопасно място на света за нашите деца! От нас и вас зависи това.

Скъпи майки и бащи на първокласниците ни, благодарим Ви, че избрахте нас, и ни поверихте  децата си: да бъдат и наши деца, да ги обичаме, да вярваме в тях и да ги водим смело по вълшебната пътечка на знанието.

Мили малки първокласници,

Добре дошли в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.  Щастливи сме, че точно вие вече сте част от нашето задружно  семейство. Сигурни сме, че имате най-любящите и най-всеотдайните родители. От този момент  имате  най-прекрасните първи учители! В училище ще срещнете и най-добрите си приятели! Бъдете здрави,  любопитни и любознателни, питащи, търсещи и успешни!

Скъпи малки, големи и още по-големи  ученици на Първо ОУ,

След дълги и трудни месеци на очакване, белязано със страх и притеснение, днес училищната сграда оживява отново, изпълнена с вашите усмивки и радостен смях. Дай Боже така да бъде и през цялата учебна година! И това зависи от всички нас, заедно. Ще излъжа, ако кажа, че ще бъде лесно: Но освен да учите, да откривате и мечтаете, от вас очакваме да бъдете още по-отговорни към себе си и всички ваши близки и приятели. Здрави и разумни бъдете!

Уважаеми колеги,  Благодаря за Вашата мъдрост и висок професионализъм! В настъпващата различна учебна година с много неизвестни, на нас са възложени още по-големи отговорности: освен да бъдем учители-вдъхновители, ние сме и пазители на живота  и здравето на бъдещето на България.

Убедена съм, че ще дадем всичко от себе си и заедно – деца, родители и учители ще преодоляваме всички предизвикателства и ще покоряваме върхове!

Желая Ви здраве, търпение, сила и вяра, че мисията ни ще бъде успешна!

 

Нека е здрава, пълна с обич и незабравима новата учебна 2020/2021 година!

На добър час!