Facebook
Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Гоце Делчев
Иновативно училище
Основно меню

Връчване на Свидетелство за основно образование

На 2 юли 2020 година 87 седмокласници получиха Свидетелствата си за завършено основно образование. Директорът на училището ги приветства за постиженията им през годините:

Скъпи седмокласници,
Днес затваряме и последната страница от една шарена книга, пълна с приключения и предизвикателства, която прочетохме заедно – ученици, учители и родители. Ех, ако имаше още малко! И колкото и банално да звучи – знаем, че всяко начало има и край – за да дойде нещо още по-добро.
През учебната 2019/2020 година, последната за вас в Първо, се наложи всички да останем по-дълго вкъщи, отколкото в училище. И макар разделени от приятели, съученици и любимите учители, бяхме по-близо и по-близки отвсякога. Родителите ни допуснаха в домовете си, макар и виртуално. Оценихме колко важни сме един за друг и колко ценно е да си вярваме и да се подкрепяме, за което, уважаеми родители - от сърце Благодарим!
Мили деца, корона вирусът ни даде уроци. Направи вас – учениците по-отговорни, по-самостоятелни и по-целеустремени, а нас учителите – по-мъдри и по-вдъхновяващи.
Доказахме, че умеем да се справяме с трудностите на времето. Доказвайте го всеки ден! Вие можете!
И ето – на финала вашият труд и постоянство са възнаградени – всички 87 ученици завършват успешно своето основно образование. Освен това - постигнахте по-високи резултати на НВО по БЕЛ и математика, сравнени със средните резултати от миналата година за училището, областта и страната. Гордеем се с постиженията на всеки от вас и ви поздравяваме.
За мен е чест да връча свидетелствата, грамотите и плакетите на 39 от вас, завършващи основното си образование с отличен успех и множество призови места в олимпиади и състезания.
Поздравления за Димитър Марчев от 7б клас - ученикът, получил по 94 точки и на двата изпита от НВО!
Скъпи седмокласници, благославяме ви - накъдето и да поемете, бъдете силни, уверени и добри хора. Вярвайте, че и най-дръзките мечти се сбъдват. Бъдете благодарни на своите родители и учители – те ви дават най-доброто от себе си.
Обичаме ви! Ще ни липсвате!
И още, искам да ви кажа, че с много обич и с мисъл за вас, създадохме ангелските криле, защото вие, нашите деца имате силни и здрави криле! Направихме и дъгата - символ на красотата, вдъхновението и разноцветните мечти.
И толкова много ми се иска, преди да излезете от двора на Първо, да направите снимка с крилете и дъгата, за да ви напомнят във всеки миг за нашето послание:
Използвайте крилете си! Летете! На добър час!