Facebook
Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Гоце Делчев
Иновативно училище
Основно меню

Закриване на учебната 2022/2023 година

На 04.07.2023 г. в Първо ОУ бе закрита тържествено учебната 2022-2023 година и се състоя церемонията по връчване на Свидетелствата за основно образование на учениците от 7. клас. Директорът на училището ни се обърна към присъстващите с думите:
„Мили деца, скъпи колеги и родители,
Благодаря ви, че влагахте душа и сърце във всеки един ден от учебната 2022/2023 година. Днес е време да се поздравим с успехите, които постигнахме заедно.
Четвъртокласниците ни показаха отлични резултати на НВО – 38 четвъртокласници са постигнали оценка отличен на изпита по БЕЛ, а 15 ученици получиха оценка отличен и на двата изпита. Костадин Сораджиев от 4.а клас постигна максимума от 100 точки по математика, следван от Теослав Кисьов с 97 точки.
Седмокласниците също проявиха трудолюбие, упоритост и постоянство, за да успеят да се преборят за място в следващото ново любимо училище. Техните резултати са далеч по-високи от средните за областта и страната.
Доказахме за поредна година, че сме силен отбор, защото споделяме общи ценности, вярваме си и разчитаме един на друг.
Скъпи родители, не стигат думите за благодарност, затова - приемете нашия дълбок поклон за доверието и безрезервната подкрепа и през тази учебна година.
За мен е удоволствие да връча благодарствени писма на най-изявените родители.
Постигнатият годишен успех за училището ни през тази учебна година е много добър 5,35. 38 ученици от 5. и 6. клас ще получат грамоти за постигнат успех отличен 6.00 и активно участие в живота на училищната общност през учебната 2023-2023 година.
Днес двама ученици от прогимназиален етап, освен грамота, получават и почетното отличие „Ученик без отсъствия“ и високи учебни постижения в процеса на обучение и възпитание: Божидара  Къшева и Атенеа  Панева.
А едни страхотни слънчеви шестокласници с класен ръководител Елена Спириева, завършиха поредната учебна година с годишен успех отличен 5,56. Браво, 6.а! Заповядайте да си получите наградата!
Искам да поздравя най-специалните млади хора – 82 -та ни седмокласници, които днес затварят последната страница на една книга, пълна с предизвикателства, за да се отправят към нови, още по-смели.
Скъпи седмокласници, всеки един от вас е уникален и притежава волята и силата да успява. След малко вие ще получите своето свидетелство за основно образование и ще поемете по нови пътища. Не спирайте да се учите! Вярвайте, борете се, давайте най-доброто от себе си! Обичайте родителите си и им благодарете! Те никога няма да ви предадат.
Пазете в сърцата си любимото училище и почитайте мъдростта и всеотдайността на вашите учители!
И ако някой ден имате нужда от приятел, с когото да споделите болка или радост, ние, вашите учители ще бъдем насреща.
За мен е чест да връча Свидетелствата за основно образование, плакет и грамота от името на Кмета на община Гоце Делчев на 47 ученици, постигнали отличен успех, издигали престижа на училището и общината Гоце Делчев през учебната година.
Мили момичета и момчета, седмокласници от випуск 2023: разделяме се с вас спокойни, че сме ви предали най-важните житейски уроци – накъдето и да поемете - бъдете честни, достойни и добри хора. Благославяме ви да бъдете смели в мечтите и в делата си! Сбъдвайте и успявайте! Летете!
На добър час!“