Facebook
Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Гоце Делчев
Иновативно училище
Основно меню

Запознайте се и програмирайте

„Запознайте се и програмирайте"- 2019 Meet and Code
На 14.10.2018 г. 150 участници от Обединено училище „Христо Ботев“, село Долно Дряново участваха в инициативата „Запознайте се и програмирайте“, реализирана от момичета от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев, Инициативата „Спаси планетата“ се проведе като част от дейностите, планирани от нашето училище, в рамкита на Европейската седмица на програмирането.
Валерия, Радост, Вики и Коки от школата по ИТ, с ръководител Людмила Дерменджиева, представиха програмата Scrach, която е среда за програмиране чрез блокчета. Участниците от 1. до 4. клас имаха възможност да допринесат за опазването на Планетата, като не позволяваха отпадъци да паднат на земята, учиха се на здравословно хранене, чрез Makey Makey и здравословни храни, проведоха екипни състезания с роботизирани играчки.
Клубът по роботика, с ръководител Борислава Мингова, представи, пред учениците от 5. до 7. клас програмиране на Лего роботи. Участниците наблюдаваха демонстрация на изпълнение на готова мисия по игралното поле и след това сами осъществиха собствена мисия.
Всички участници в събитието се забавляваха и научиха по нещо за програмирането. Като подарък и спомен от събитието участниците получиха курабийка с логото на инициативата и сертификат за участието си в дейностите. Вярваме, че това ще допринесе за повишаване на интереса към програмирането. Утре ни очаква програмиране с учениците от първи клас от нашето училище.
Настоящият проект се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.
Благодарим и на Nevena Tsarvishtenova, която създаде нашите красиви и вкусни бисквитки!