Facebook
Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Гоце Делчев
Иновативно училище
Основно меню

Закриване на учебната година

Днес тържествено бе закрита учебната 2020/2021 година. Директорът на училището поздрави учениците с думите:

Мили деца,

След още една необичайно различна и нелека за всички ни учебна година настъпи дългоочакваната ваканция.

Поздравявам вас и вашите учители и родители за старанието и усърдието, с които учихте, творихте и  правихте добрини.

Гордеем се с малките първокласници, които  смело изкачиха  първите стъпала на знанието и днес ще получат своя първи училищен документ!

Горди сме и с успехите на учениците от втори до шести клас, които уверено и жадно пият от изворчето на познанието!

Днес удостоверение за успешно завършен начален етап на основното образование ще получат четвъртокласниците, които постигнаха отличен резултат на НВО по БЕЛ и много добър по математика. 40 от тях получават грамота – отличник.

През тази учебна година едни страхотни шестокласници постигнаха изключителен годишен успех – отличен 5,61 – и това са учениците от 6а клас с класен ръководител г-жа Динева. 

Мили деца, Нека всеки от вас да има най-слънчевото, най-веселото и най-безгрижното лято – с много игри и приключения! А наесен – ви чакаме отново.

Но днес има едни прекрасни 77 момичета и момчета, за които този ден е последен в Първо основно училище. Искам специално да се обърна към тях:

Мили седмокласници,

Като сън отлетяха  годините. Изминахте заедно със своите приятели и учители трудния път на порастването и израстването. И ето ви – горди от постигнатите успехи и щастливи със спомените, събрани в любимото училище.

Вашият труд и постоянството ви бяха възнаградени. Постигнахте  по-високи резултати на НВО по БЕЛ и математика, сравнени със средните резултати от миналата година за училището, областта и страната. Щастливи сме с успехите на всеки от вас!

Скъпи седмокласници, благославяме ви – накъдето и да поемете, да бъдете смели, борбени, уверени и добри хора! Да вярвате, че имате ли цел и мечти, лесно ще намерите Пътя! Да бъдете благодарни на своите родители и учители!

А аз - благодаря на всеки един от вас, че бяхте част от Първо! И не забравяйте пътечката  към първото училище!

Горди сме, че повече от половината седмокласници завършват основното си образование с успех - отличен.

За мен е чест да връча Свидетелство за основно образование на 43-мата отличници, от които 23-ма завършват с пълно отличие. За своите високи постижения и за популяризиране на община Гоце Делчев, те получават и грамота от името на кмета г-н Владимир Москов.

Още от празника